Waarom?

De tijd is veranderd ten opzichte van twintig jaar geleden. Jonge generaties zoals Millennials en Generatie Z staan heel anders in het leven dan de generaties voor hen. Een hoog salaris en een uitstekende carrière bij een gerenommeerd kantoor zijn niet meer de topprioriteiten in het leven. Zij zien werk niet alleen als ‘een manier om geld te verdienen’, maar als een plek waar ze zichzelf kunnen ontwikkelen en van waarde kunnen zijn voor het bedrijf. Als zij niet gezien, gehoord en gewaardeerd worden vertrekken ze gemakkelijk en gaan ze ergens heen waar dit wel het geval is.

Traditionele bedrijven zien wel dat de tijd is veranderd, maar spelen hier nauwelijks op in. Medewerkers kijken, veel vaker en sneller dan voorheen, naar andere potentiële werkgevers. Met oog op de lage werkloosheid en de krapte op de arbeidsmarkt, kunnen medewerkers snel elders aan de slag. Dit heeft tot gevolg dat het verloop bij dit soort bedrijven hoog is. Ook starters kiezen minder snel voor traditionele bedrijven omdat ook zij andere kernwaarden naleven. De lange termijn continuïteit is in gevaar. Onnodig, want aandacht, erkenning en enkele veranderingen zijn vaak al voldoende om een medewerker gelukkiger te maken en te behouden.  Maar dan moet je wel weten wat er speelt!

clock-1274699_1920

HR-medewerkers zijn vaak te druk om deze verandering vol overgave te begeleiden. Archie Advisory neemt deze taken uit handen en gaat als onafhankelijk adviseur op vertrouwelijke en anonieme basis het gesprek aan met medewerkers. Een effectieve aanvulling op het HR beleid met een duidelijk rapport als startpunt voor een verdere samenwerking.

De noodzaak tot aanpassing lijkt gering wanneer het goed gaat met een bedrijf. Dit is een grote valkuil. Het moment om veranderingen door te voeren is juist als het goed gaat met een bedrijf, zodat het ook in de toekomst goed blijft gaan.

Grijp de kans!

Archie Advisory omarmt de mogelijkheden die de nieuwe generaties met zich meebrengen. Het is vaak moeilijk de dagelijkse routines te doorbreken en te weten waar de knelpunten zitten. Archie Advisory helpt om de verandering in te zetten. Blijf niet stil zitten! Verandering is geen bedreiging, maar juist een kans! Onderscheid je van je concurrenten en zorg dat de je de beste medewerkers weet aan te trekken én te behouden. Neem nu de stap en loop later niet achter de feiten aan!