Aanpak

Archie Advisory organiseert diverse individuele sessies en teamsessies waarin de medewerker centraal staat.
Deze aanpak heeft drie bouwstenen: aandacht, inzicht, verbetering.
Na afloop van de sessies wordt er een adviesrapport opgesteld waarin de verbeterpunten duidelijk naar voren komen. Er worden gezamenlijke doelen geformuleerd en folluw-up acties vastgesteld zodat de verbetering daadwerkelijk wordt ingezet. Aan de hand van het rapport, de doelen en de follow-up acties wordt in samenspraak het vervolgtraject bepaald. 

Meer informatie of interesse in een intakegesprek?

Aandacht voor medewerkers

Aandacht

Luisteren naar het verhaal. Geen vluchtig contact maar oprechte interesse. Laten zien dat iemand er toe doet en dat de inzet wordt gewaardeerd. Erachter komen wat iemand drijft, of iemand op zijn plek zit, wat er goed gaat maar ook wat er minder goed gaat. De samenwerking binnen een team bespreken. Niet enkel de focus op het inhoudelijke aspect. Een menselijke touch.

Inzicht

Waardevolle informatie over de medewerkers, een team, je collega’s. De knelpunten helder, de benodigde aanpassingen duidelijk. Kleine veranderingen doen al wonderen, maar hiervoor is essentieel te weten waar de obstakels daadwerkelijk zitten.

Inzicht in medewerkers
gelukkige medewerker

Verbetering

Een organisatie aangepast aan de huidige tijd waarin medewerkers excelleren en worden gezien als unieke, belangrijkste asset. Een hogere werknemerstevredenheid en hogere toewijding wat ten goede komt aan de productiviteit en kwaliteit van het werk. Het verloop van medewerkers wordt minder omdat de noodzaak er niet meer is om ergens anders te kijken. De beste medewerkers kunnen worden aangetrokken omdat de organisatie uitstraalt dat de medewerkers centraal staan. De lange termijn continuïteit is gewaarborgd.