Over archie advisory

Over archie advisory

Ik heb Archie Advisory opgericht met een ambitieus doel: een cultuurverandering teweeg brengen bij traditionele bedrijven. Na de studies Bedrijfskunde en Fiscaal Recht op de Erasmus Universiteit in Rotterdam heb ik ruim drie jaar met plezier bij het advocatenkantoor Loyens & Loeff gewerkt. Uiteindelijk kwam ik erachter dat mijn interesse vooral ligt bij de organisatie zelf en bij de mensen die het functioneren van een bedrijf mogelijk maken. Door mijn eigen ervaring, en door veel te spreken met vrienden en kennissen, kwam ik erachter dat er aan de menselijke kant van bedrijven nog heel veel winst te behalen valt. Zeker in de huidige tijd, waar de ‘Millennials’ veel andere prioriteiten hebben, leggen de traditionele bedrijven het af tegen de moderne organisaties.

Met Archie Advisory wil ik traditionele bedrijven helpen veranderingen te omarmen en te focussen op wat echt belangrijk is: de mensen die voor je werken. Ik wil met Archie Advisory de brug zijn tussen het heden en de toekomst, de vertaalslag maken tussen medewerkers en de leidinggevenden/partners, en obstakels verwijderen tussen de verschillende generaties of de teamleden onderling. Het is dé verfrissende blik die een bedrijf nodig heeft om toekomstbestendig te worden.

Lara van Vliet

Archie Advisory is de brug tussen het heden en de toekomst, de medewerkers en het management en de teamleden onderling. Wij maken verbindingen tussen verschillende generaties, verschillende wensen en behoeften en zorgen dat er één gezamenlijke weg vooruit kan worden gevolgd.  Archie Advisory zorgt voor een goed fundament voor een toekomstbestendige organisatie. Als dit eenmaal staat, zijn de contouren zichtbaar, maar heb je ons niet meer nodig. 

“In architecture, an arch is an opening that is often found supporting the weight of a something above it — like a bridge or a wall”

De tijd is veranderd

Jonge generaties zoals de Millennials en Generatie Z staan heel anders in het leven. Een hoog salaris en goede carrière bij een gerenommeerd kantoor zijn niet meer de topprioriteiten in het leven. Werk is meer dan alleen maar geld verdienen.  Het is belangrijk om jezelf te kunnen ontwikkelen en van waarde te zijn voor het bedrijf en de maatschappij. Als zij niet gezien, gehoord en gewaardeerd worden vertrekken ze gemakkelijk en gaan ze ergens heen waar dit wel het geval is.

Hoog verloop

Bedrijven zien dat de tijd is veranderd, maar spelen hier nauwelijks op in. Medewerkers kijken vaker en sneller naar andere potentiële werkgevers. Het gevolg is een hoog verloop. Ook starters kiezen minder snel voor traditionele bedrijven omdat zij andere kernwaarden naleven. De lange termijn continuïteit is in gevaar. Onnodig, want oprechte aandacht en wat aanpassingen zijn vaak al voldoende om een medewerker gelukkiger te maken en te behouden. Maar dan moet je wel weten wat er speelt!

Externe blik

Management & HR hebben vaak weinig tijd. Daarnaast voelen medewerkers zich niet altijd op hun gemak in een gesprek met een leidinggevende. Wij nemen alle taken uit handen en gaan als onafhankelijk adviseur op vertrouwelijke en anonieme basis het gesprek aan met medewerkers. De noodzaak tot aanpassing lijkt gering wanneer het goed gaat met een bedrijf, maar juist dan is het belangrijk om met een frisse blik te kijken en te veranderen waar nodig, zodat het ook in de toekomst goed blijft gaan.